Welcome to my blog. You want to F o l l o w ? or go back H o m e ?
Check this out!
Assalamualaikum and hey peeps! Check out my first cover video by Bruno Mars that's called Just The Way You Are ;)



Hearts, Firdaus Fikri

Nowadays
Hello-2! Hey people! Assalamualaikum. Lama tak update ni. Haha, janggal pula rasa. Sibuk skit la lately. Lagipun taktau nak update apa sebenarnya. SPM dah habis, sekolah dah habis. Sbelum SPM nak cepat-2 sgt habis tapi bila dah habis. Hah amik. Bosan gaban. Tapi seronok juga sbnarnya. Takde ikatan apa-2 dah. Freedom. Haha, tapi ingat kita umat Islam. Still ada agama dan pegangan. Mesti kita taat pada Allah SWT. Aku pun dalam proses nak berubah dari yang buruk kepada yang baik. In Shaa Allah. Doa-2 kan lah. Bende-2 buruk dulu yang aku buat bnyak sgt-2. Tak terkira bnyaknya dosa aku. Aku selalu juga terfikir macam mana klau aku tetiba mati? Dengan dosa yang bnyak sgt-2. Tak terbayang peritnya siksaan untuk aku. Lagi-2 kita umat akhir zaman. Bnyak bende-2 yang boleh jatuh dosa kat kita berleluasa skrg ni. Ajal datang tak kira masa, usia. Sama-2 lah kita berubah. Smpai skrg aku still takde kerja lagi. Hish, dompet klua rama-2 je. Haha, tipu la tu. Pokai teruk.


 Terpaksa la menunggu income tahun depan masuk. Duduk jela rumah. Main gitar, makan, tidur, skate. Tu jela rutin tiap-2 hari. Takde apa pun nak buat. Tak pun main PS2. Tengok Full House ke. Haha. Bulan 1 ni In Shaa Allah aku meniaga. Skit-2 untuk cari duit poket. Jual burger depan rumah. Tak bnyak skit pun bole la cover skit-2 apa-2 yang aku nak beli. At the same time tolong mak aku juga. Harapnya result nanti cemerlang. Aku tak target dapat 10A. Lagi-2 10A+. Usaha tak seberapa tapi harapan tinggi ke langit. Tak faham juga kadang-2 budak-2 ni. Doa benda yang mustahil dengan apa yang dorang usahakan. Tak apalah. Target aku 6A 4B. Harapnya dapat la. In Shaa Allah. Amin. So apa-2 pun playsafe cuti-2 ni ye adik-2. Jgn merayau tak tentu hala. Jaga mak bapak. Penting tu. Jaga hati, jaga fikiran, jaga hubungan kita dengan Allah mcm tu juga dengan manusia tak kira siapa pun. In Shaa Allah hidup kita akan dirahmati. Have a good days! Assalamualaikum :)

Hearts, Firdaus Fikri

♥ Past